Sweden SWE  

rss

 • rss
Nyheter, Pressmeddelanden - Skönhet Skönhet
Svenskarna pekar ut Greta Garbo som den största svenska skönhetsikonen genom tiderna

2015.11.03 - 

Hudvårds- och makeupmärket Artistry har i en Yougov-undersökning uppmanat svenskarna att välja den de anser vara den största svenska skönhetsikonen genom tiderna. Resultatet blev:

 1. Greta Garbo
 2. Ingrid Bergman
 3. Anita Ekberg

Artistry har valt en rad nu levande och avlidna svenska skönheter ända från 1930-talet och fram till idag och uppmanat 1 000 svenskar att välja sin favorit. Här kom filmstjärnan Greta Garbo på en klar förstaplats. Mette Henius, Senior Corporate Affairs Manager hos Amway, säger:
”Sverige som nation framhävs ofta internationellt för att ha några av världens vackraste kvinnor. Därför tyckte vi att det kunde vara intressant att se vem svenskarna själva anser vara den absolut största svenska skönhetsikonen genom tiderna. Greta Garbo som vann är inte bara en svensk ikon, utan en av filmhistoriens stora legendariska filmdivor, vars elegans, mystik och stil placerar henne i en klass för sig.”

Framhäv din egen skönhet med några av Greta Garbos makeuptekniker
Även om skönhetsikoner som Greta Garbo har fått extra fina gener från naturens sida är de också duktiga på att framhäva sina bästa drag med rätt makeup. Artistrys makeupartist Cecilia Lidén visar dig hur du skapar Greta Garbos look:

ARTISTRY Greta Garbo inspired look Sweden

 

 

 

 

 

 

 

 

Foundation
ARTISTRY Exact Fit Powder ”Bisque” och ARTISTRY Balancing Foundation ”Chablis”

Applicera ”Chablis” med en latexsvamp i ett ganska täckande lager för att få den rätta Hollywood-looken. Avsluta genom att fixera foundation med ”Bisque”.

Ögonbryn
ARTISTRY Eyebrow pencil ”Soft Black”

Måla tunna, rundade ögonbryn med ögonbrynspennan ”Soft Black” för den rätta Garbo-looken. Definiera ögonbryn som är rundare i formen och lite längre och högre än normalt.

Ögon
ARTISTRY Eyeshadow ”Starry Night”, ”Glacier” och ”Steel”, ARTISTRY SIGNATURE Eyeliner ”Black” och ARTISTRY Signature Volume MASCARA ”Black”.

 • Applicera ”Starry Night” över hela ögonlocket och hela vägen upp till ögonbrynen.
 • Applicera sedan ”Steel” i en tunn linje för en rund, diskret och hög globlinje.
 • Tona sedan ut mot ögonlocket med ”Glacier” och tona ut globlinjen mjukt.
 • Applicera ”Steel” under ögats nedre franslinje.
 • Applicera ett tjockt lager svart eyeliner på ögonlocken, gör linjen tjockare mitt på ögonlocket och dra ut eyelinern lite nedåt för en dramatisk look.
 • Applicera ett tjockt lager Volume Mascara på de övre och nedre ögonfransarna.

Kinder
ARTISTRY Blusher ”Rosewoord”, ARTISTRY Exact Fit Powder ”Walnut” och ARTISTRY Eyeshadow ”Silk”

 • Applicera ”Silk” som en highlighter på kindbenen och över tinningarna, längs näsryggen och på överläppen.
 • Framhäv ansiktets former med ”Walnut” på kindbenen, tinningarna, käklinjen och underläppen.
 • Applicera det mjuka, diskreta rouget ”Rosewood” på kindbenen.

Läppar
ARTISTRY Signature Lipstick no. 6, ARTISTRY Eyeshadow ”Starry Night”

 • Applicera ”Starry Night” på överläppen.
 • Applicera det röda läppstiftet med en pensel för en skarp läpplinje, och ge en rundare form till överläppen för den rätta Greta Garbo-looken.

OM ARTISTRY
ARTISTRY™ tillhör världens mest sålda förstklassiga hudvårdsmärken med över 200 produkter som passar alla hudtyper oavsett ålder och etnicitet. ARTISTRY etablerades 1968 i Michigan, USA, och är erkänt som ett av världens ledande företag inom vetenskaplig hudvård. ARTISTRYs internationella team består av över 500 forskare och dermatologer som arbetar med den allra senaste hudvårdsforskningen. Forskningen leds från ARTISTRY Beauty Institute i Michigan, som har över 35 års erfarenhet av banbrytande hudvårdsteknologi. ARTISTRY har för närvarande 200 globala patent och fler är på gång. Läs mer här: www.artistry.se.

Personlig rådgivning är vårt varumärke
ARTISTRY distribueras exklusivt av Amway, som är ett direktförsäljningsföretag. Det innebär att ARTISTRY uteslutande kan köpas genom Amways distributörer. Detta garanterar att kunderna får en grundlig och individuell rådgivning om de olika produkterna innan de handlar.

För att se till att vi bara har glada och nöjda kunder får du pengarna tillbaka om du inte är 100 procent nöjd med produkten, även om du har använt den. Du kan få mer information på www.amway.se eller på telefon +46 (0)8 623 12 21. Här kan du även få information om var du hittar distributörer i din närhet.

Mer information lämnas av: Mette Bettina Henius Senior Corporate Affairs Manager – Amway Scandinavia Telefon: (+45) 4331 3209 eller (+45) 4060 4959 E-post: mette_henius@amway.com

Kommentera

The e-mail address will not be published
* Mandatory field

© 2011 Amway Europe. All rights reserved. | www.amway-europe.com |
Connexia